За нас

Здружението СИНО СРЦЕ ДМ Струмица се залага за унапредување и заштита на правата на лицата со Дијабетес Мелитус како и лицата кои се грижат за лицата со Дијабетес, залагање за промовирање на здрава исхрана, правата на дијабетичарите, едукација за правилниот живот на лицата со Дијабетес Мелитус како и откривање и евидентација на истите такви лица.

Новости

Нашата мисија

Животот со Дијабетес може да биде нормален како и без него. Затоа ние сме тука да споделиме искуства, мислења и да си помагаме едни со други со цел полесно да ги поминеме секојдневните обврски кои ни ги создава оваа хронично заболување. Да кажеме да на здравиот и уреден живот.